The Everglades
Blijf op de hoogte en volg Sytze
22 Oktober 2006 | Australië, Sydney
Hooooi!!!!!!!!!
Zo ben net terug van men eerste van de 3 trips in 3,5 week.
Dit was echt een geslaagd tripje!! We vertrokken op Vrijdag de 20ste om 8 uur in de ochtend. We werden opgehaald door Troy.
Troy bracht ons naar Boreen Point waar de trip begon!! Toen we in Boreen Point waren hebben we eerst f kennis gemaakt met de schipper die ons met de speedboot naar een hut bracht waar onze kajak klaar lag....Juist ja Kajak 1 gammel ding waar we met zen 3en in moesten...hield dus in dat we een beproeving kregen van heb ik jou daar omdat we ons niet aan elkaar moesten gaan ergeren onderweg......(viel gelukkig nog wat mee) Toen we alle spullen van tent tot kookgerei allemaal in de kajak hadden gestopt konden we gaan....Rechtstreeks de mangrove bossen en het oerwoud in. We waren nog geen kwartier onderweg en toen zagen we al JA HARMEN!!!!!!!!!!!!!! een slang zwemmen in het water....snel erheen roeien en fotoos maken!!!! Niet te dichtbij natuurlijk want wie weet komt ie met een technisch staaltje van zelfverdediging en daar hebben wij weinig van terug!!
Het peddellen naar 'Harry's hut' zo heette de kampeerp[laats waar we heen moesten was ongeveer anderhalf uur maar omdat alles zo m,ooi en indrukwekkend was hebben wij er ongeveer 2,5 uur over gedaan. Echt zo appart allemaal, zit je daar in de middle of nowhere in je kajak in het oerwoud met allemaal apparte beesten en vogeld om je heen....Heel appart gevoel moet ik zeggen.
Toen we bij Harry's hut waren waren we echt de enigsten die daar hun tentje op zetten....Zo raar!! Als je helemaal stil was hoorde je alleen maar geritsel in de bossen en het fluiten van de vogels....We gingen eerst even Rose drinken waren we wel aan toe!! En toen we daar mee bezig waren schrok Rosa (meisje die ook mee was) helemaal op omdat ze een grote hagedis van ongeveer een meter lang zag lopen vlakbij ons tentje!! hahaha....Lache was dat!! ongeveer 2 meter van hem vandaan foto's gemaakt mooi!!!! Naja in ieder geval na ons roseetje gingen we een bos/oerwoud wandeling maken!! Wel op het pad blijven werd er telkens aangegeven..dit was voor het geval je geen slang aan je been wou hebben hangen. Na een half uur lopen had ik het wel gehad en de rest ook wel dus gingen we deze4lfde weg maar terug....Beetje spelletjes doen onderweg zo van een beest met een A en dan het hele alfabet langs....Was gewoon zo irritant dat he leuk was....Begrijpen jullie!??
Op een gegeven moment liep ik voorop en zag 5 tot 10 meter voor me iets liggen JAJA een SLANG HARMEN en wel deze DE RED BELLY BLACK SNAKE!!!! of terwij De rode buik zwarte slang!! veeel foto's genomen en toen maar wachten tot ie weg kroop duurde ongeveer 10 minuten!! Ik dacht nu issie wel weg dus ik liep heeeeeeeel voorzichtig langs het struikje waar die in was gekropen....Zat ie daar nog wel!!!! Dat beest begint ienene zich agressief te gedragen en te sissen als een gek!! Dus ik spring een meter in de lucht en sprinte weg....Ik schrok me echt de Tyfus niet normaal meer.... maja dit ook maar weer meegemaakt!! hahaha....Toen Wim erlangs die begon heel rustig te lopen maar op een gegeven moment begon die ook maar te sprinten....Echt super lache was dat joh!!!! hahaha....
Toen we terug waren bij Harry's hut gingen we eten koken....Rijst met Saus en MARGOT komtie BROCCOLIE!!!!!!!!! Hoppaaaa altijd goed te eten!!!! Lekker gekookt op de picknick tafel met een fijn petroleum pitje! jaja....Echt leuk om te doen was dat veel lol gehad....Onder het eten koken kwamen er 3 kangeroes naar ons toe een vader en moeder met hun kindje echt super geweldig om te zien ook weer veel foto's gemaakt hiervan. Ze kwamen bij ons zoeken naar eten echt fascinerende beesten mooi om te zien!! Na onze rijst gingen we naar bed om uur of 7....Nou ik zal je vertellen we hadden een matrasje van maximaal 1 CM DIK!! Wat een ellende maar wel echt het backpackgevoel zeg maar!! Hadden de hele nacht weinig geslapen door de matrasjes en door de warmte....Maar wat een feest want toen het licht was om 5 uur sochtends ging ik snel men bed uit want ik was het helemaal zat die matrasjes!! Beetje van de natuur genoten daarzo om me heen en later ff wat onbijt met zen 3 en naar binnen gewerkt want dat was wel nodig omdat we vandaag echt een mega lange tocht voor de boeg hadden in totaal 8 uren lopen en kanoen!! half 7 gingen we ongeveer weg met onze kajak....ZO MOOOOOI niet gewoon meer!! Als je van fotograferen houdt moet je daar wezen sochtends vroeg en windstil want je zag alle bomen langs de oevers met hun spiegelbeeld in het water....Mooi gezicht echt heel mooi!!!! Na ongeveer 2 uur kajakken en 3 zwemmende hagedissen verder kwamen bij camping point 3 war we moesten wezen om onze tocht te voet voort te zetten. Deze tocht van ongeveer 2 uren bergopwaarts bracht ons naar 'The Sand Patch' een hele grote kale zandvlakte boven op een grote hoge heuvel!! De tocht erheen was ook weer helemaal super echt dwars door het oerwoud en niemand te bekennen en WEER goed voor ons kijken of er geen slangen op de weg lagen. Vandaag geen slangen tegengekomen.
Na 3 2uur lopen en zingen met onze Ipods in de oren waren we er, zonder Ipod ben je nergens hier kan ik je zeggen!! hahaha....Was ook weer zo mooi om te zien allemaal zand gewoon net een woestijn boven op een grotte berg/heuvel....na ongeveer een uurtje daar wat te hebben gelegen in de zon gingen we weer terug naar de kajak ook weer zingend natuurlijk!! Deze keer deden we er een uur over omdat het bergafwaarts was natuurlijk....Was nog net geen sprint!!
Aangekomen bij de kajak gingen we nog f zwemmen in de rivier lekker warm water was dat....Puur om even af te koelen natuurlijk.
eventjes later gingen we weer terug roeien 2 uurtjes over gedaan ongeveer en weer veel hagedissen gezien van 50 cm tot een meter lang....mooie beessies!!
'savonds weer lekker gekookt macaroni met paprika en tonijn en bolognese saus mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmlekkahhhhhhhhhhhhhhh!!!!
We waren nog niet klaar met eten of het begon keihard te plensen!! irritant!! De hele nacht door regen en de tent was LEK dusssssss De hele nacht een doorweekte zooi en weer niet kunnen slapen door de matrasjes!! Ik hoor en zie men vader nu al lachen als ie dit leest!!!! hahaha....Maar echt zo erg was dat joh die regen jezussss!!
Volgende dag weer vroeg op pm terug te gaan naar ons begin punt waar we vrijdag begonnen daar hebben we alles schoongemaakt en uit/droog laten waaien waaide namelijk windkracht 5/6 vandaag!! mooi man!!
Voor de rest was het echt helamal super dit weekend weer veel indrukken opgedaan en veel gezien!! Daar doe ik het toch allemaal voor, super mooi!!
Lieve mensen, foto's volgen zo snel mogelijk!!
Veel groeten van MY!!
Sytze
Heb even de foto's geplaatst die erbij horen, en speciaal voor Harmen even de omschrijving van wat een red ballied black snake met je doet als je wordt gebeten!! alsjeblieft Broerrrrrrrrrrr!!!!
Zo ben net terug van men eerste van de 3 trips in 3,5 week.
Lieve mensen, foto's volgen zo snel mogelijk!!
Veel groeten van MY!!
Sytze
22 Oktober 2006 - 09:01
Sicco:
Dat is die Shit! vette verhalen man! ben benieuwd naar de foto's! Later Sicco -
22 Oktober 2006 - 09:15
Inge:
Hey Sytz! Echt super dit, ga zo door! Lekker genieten daar! Have fun!!
Tut.. -
22 Oktober 2006 - 09:17
Auk0e:
Waauw.. Wist h0e vet.. sit hjir echt te gnieten achter de k0mpjoeter.. =) Haha.. k sj0ch die al 'n mter yn de l0ft springen tr0ch dy Slang.. =P Mar ik j0u die grut gliik.. Heeel f0lle plezier mei de 0are tripkes.. Dikke TúT,, Aukje,, -
22 Oktober 2006 - 11:05
Hedwich:
Eyy Sytze!! Toevallig keek ik even bij Jildert op de mail en zo kwam ik bij de verhalen van jou!! Wat super leuk ey :) Beter dat je het zo leuk hebt... en kijk je wel een beetje uit voor die slangen.. Jeeh ik krijg hier de kriebels.. Nog veel plezier!! Hedwich -
22 Oktober 2006 - 20:25
Joop:
He brouwer in de boes,ook wij volgen je avonturen o de voet. Kan je mischien nog wel eens een boek van maken.
Veel plezier op je volgende trips .
Groet uit heerenveen van Joop Folina en de Kooters -
23 Oktober 2006 - 08:18
Go!:
Haha, Syts! Mietje!! hihi, en dan over mij zeuren dat ik in de lucht spring bij spinnen! Haha, twas maar een slang!! Hihi!
Vind super fijn om te lezen dat je zo super naar je zin heb weer! Houden zo!
Dikke Tuuut, Go -
23 Oktober 2006 - 14:27
Erica:
Heeej sytze!!
Irma liet mij dizze site even sjen, machtig mooi jonge! ik bin wol verskrikkelik jaloers op dei mar bin blij dast et sa moai hest derre, krij nou nog folle meer sin om nei australie te gean troch die ferhalen fan dei!!
kriest de groetjes van eelke en alie en wij winskje dei nog folle plesier ta! keep up the good work!!
24 Oktober 2006 - 12:00
Rudmer:
Hey Sytze,
Wat jij daar allemaal beleeft is maar spectaculair, niet te geloven!!!! Hier in Grou is het zoals gewoonlijk goed. Ik ben momenteel druk aan het tennisssen en een beetje studeren. Naar aanleiding van de foto's kan ik zien dat je het helemaal top vindt en dan vinden wij dat natuurlijk ook!!!!
Jongen nog veel plezier in het zonnige autralie en doe de kangeroes maaar even de groeten
Groeten Rudmer en de rest van de familie -
24 Oktober 2006 - 15:25
Trynke:
hey sytz!!
Wat een vette foto's!!
Gjin sa troch maat!!
We ha dyn kaartsje ek krigen fan trije wiken werom.. haha
Dikke tut dyn suske! -
24 Oktober 2006 - 15:44
Ronald:
Hey dude. alles flex jonge. sjocht der wol wer spectaculair ut. Sa te sjen hast it noch wol nei dyn sin. We heare snel wer en hald de kop der foar soan.
Bye mate -
24 Oktober 2006 - 18:25
Jenna:
Haaay daar beneden!! Die foto's doen me echt denken aan die film, anaconda!! Gelukkig was de slang die jij tegen kwam niet zo groot als in de film haha!!! Nou zet m op supertopper!!!
Dikke smakkert. -
24 Oktober 2006 - 19:21
Roely:
Ha die Sytze
Dat schilderen is voor meerdere zaken heel errug goed geweest. Super foto's. Ben helemaal jaloers op al die mooie dingen die jij ziet.
Blij om te lezen dat het zo leuk is bij de Aussy's.
Niet op het ijs komen!
Gulle groeten,
Roely.
poot van Tim
24 Oktober 2006 - 20:25
Alco:
Ha Soan,
geweldige fotootsjes kerel. Soe wol graag mei dy rulje wolle. Hast Steve ik wer even tot leven wekt sjoch ik wol. Hiest dyn ammerke en skepke wol bei dy foar ien die grutte sanbak? Ha ha. Nim even san reade slang mei juh. Wol leuk foar Darmen. Wot sil der brulle!!!! Hé kerel, geniet nog mar even. Wij genietsje wol fon dyn geweldige Sytzestijl verhalen en foto's.
Wij ha sneon even bei die Borsato weest. Moai stikje musiek juh. Wol wot read ollegear ha ha ha.
De Hulde, Alco en Petra -
25 Oktober 2006 - 10:21
Ellen:
Wauw, wat in superferhaal man!!! Geweldig wasto der beleefst. En wat in machtichmoaie wereld dêr, wol wat oars as de Alde Feanen!!! Groeten út Earnewâld. -
25 Oktober 2006 - 12:18
Inge:
hey DUDE!!
Vandaag goed bericht op het werk, je hebt een boete binnen van 30 euro. Was op 15 augustus wahahahhaah!!! wel 8 km te hard gereden.. Lucky you ; )
25 Oktober 2006 - 12:29
Tommy:
Harmen, goed bezig, mooi verhaal!!wat een belevenis met de slang!zie het al helemaal voor me!jump!jump!!haha..hey genietze!!take care mate!ik w8 je verhalen af!wees gegroet! -
25 Oktober 2006 - 18:43
Alrik En Wessel:
wij hebben vandaag margootje ontmoet op de ijsbaan in herenveen.
ze heeft een lekker kontje.....
hoe is ie daar??
is het er lekker warm???
groetjes, gerhard aletta fenna alrik en wessel. -
25 Oktober 2006 - 19:09
Dien Broothaaa!!!!:
hey sytze battie boy!!!!! die red bellied black snake!!! is egt een large mothafockkaaahhh!!!! but gelukkig is hij not zo dangeres en large as a gardensnake!!!!! volgens mij hast dat beest even oppakt en hast der mooi even mei ien de runte swiele!!!! steve erwin is der neat bij!!! hey we belle!!! groetses harmen!!! -
26 Oktober 2006 - 17:27
Go!:
Jajajaja! Geboekt hoor!! Go is eind maart in jou armpies te vinden!!! hihihi!! Leukkleukleukk!
Kga nu ff naar Harmen! Dikke kus voor jou, en voorzichtig op safari he!!!
Dikke Kuss go! -
26 Oktober 2006 - 18:27
Go! (weer)hihi!:
Hahaha! Go wordt gekk!! Gewoon bij het idee dat ik je over 5 maanden zie!! Beterrrr! Ga ik voor die tijd nog ff druk zijn met schaatsen!!
Kussie van Go -
27 Oktober 2006 - 20:05
The Visser Clan:
he sytze vet leip mei die slang jung machtig mooi der tink de groeten van iedereen jirre het silen is no voorbij nou de groeten mzzel de visser boel (jasper, jacko, albert, jesler, diana en jappie) -
27 Oktober 2006 - 20:06
The Visser Clan:
28 Oktober 2006 - 18:30
Baudien:
hej sytze!!
wat een moiie foto's, zo te lezen en te zien heb je goed naar je zin!!lekker genieten en veel plezier. tut baudien -
28 Oktober 2006 - 19:44
Moniek:
Hey Syts, lees ik toch vandaag voor het eerst jou weblog. Wel super joh! gaaf te zien dat het zo super is.. en eigenlijk kan ik niet wachten wanneer ik die kant eens op kan. Lijkt me geweldig om rond te reizen! He syts heel veel plezier en succes daar...en vanaf nu kan ik je goed volgen.
Veel liefs Moniek