Whitsunday Islands - Reisverslag uit Townsville, Australië van Sytze Brouwer - WaarBenJij.nu Whitsunday Islands - Reisverslag uit Townsville, Australië van Sytze Brouwer - WaarBenJij.nu

Whitsunday Islands

Blijf op de hoogte en volg Sytze

05 November 2006 | Australië, Townsville

Ha Mensen!!

Hoe is he nou met jullie allemaal!!??
Met mij wel ok na een klein ongevalletje wat ik hier midden op de Whitsunday Islands heb gehad. Niet schrikken hoor nu jullie dit lezen want het komt allemaal wel weer goed, heb alleen onwijs veel last van men rug, maar dat gaat wel weer over!!

Hier dan maar even het verhaal.
Woensdag 1 November ging ik met Wim een zeiltrip op een cattemaran doen bij de Whitsunday Islands, ook gingen we een kleine duikcursus doen en zouden we gaan snorkelen....Hartstikke leuk natuurlijk allemaal!! Woensdag om een uur of 1 vertrokken we vanuit de haven van Airlie Beach, we waren met een leuke groep mensen alleen waren het wel allemaaal stelletjes. Ook leuk natuurlijk! Na ongeveer 3 uurtjes varen/zeilen gingen we in Turtle Bay liggen om daar te gaan duiken en snorkelen. Na een korte introductie duik wat ik al helemaal geweldig vond gingen we even snorkelen.
Op een gegeven moment kijk ik zo naar voren en zie ik een zeeschildpad van een meter of anderhalf zwemmen....Ik erheen want die beesten zijn niet zo snel, dus kon em makkelijk bijhouden. Maar wat was dat mooi hee, zwom ongeveer een metertje boven hem of haar, dat kon ik niet zo snel beoordelen Ben ongeveer 100 meter met em mee geszommen en toen liet ik em weer gaan, mijn dag was goed!!!!

'savonds nog even wat gedronken aan boord en gekke spelletjes gedaan zoals Twister, was echt lache!!

Dag 2:
Nu komt het....'sochtends ging ik zes uur men nest uit om de zonsopgang te bekijken....Dat was MOOOOI niet normaal meer zo tussen al die eilanden de zon op zien komen is echt bijzonder hoorecht super gaaf!! Heb er ook foto's van dus bekijk ze maar even.

Vanaf Turtle Bay voeren we deze dag naar White Haeven Beach....Zo ongeveer het mooiste strand van de wereld kan ik jullie vertellen, het strand was zoooooo wit niet gewoon meer en het water zooooooo helder en er was geen mens te bekennen....Dus toen wij er aankwamen hadden Wim en ik zoiets van: we gaan rare plaatjes van onszelf schieten op het mooiste strand van de wereld. Nou ja dat deden we dus. Op een gegeven moment maakte ik een sprong waar ik op men rug terecht kwamen niet meer op kon staan. En lopen deed ook ontzettend pijn....Dus de mensen die er waren droegen mij heel voorzichtig uit de zon naar een schaduw plek....Kon op dat moment niet echt meer bewegen omdat het ontzettend pijn deed, dikke steken onder in men rug....
Toen wou men een Helikopter bellen en dat hebben ze dus gedaan....2 uurtjes later was die er....Dat waren een lange 2 uurtjes kan ik jullie vertellen....Toen de heli in onder verdoving van Morfine (raar spul) Wim mocht mee de helipkopter in en heeft dus een ritje over het mooiste landschap van de wereld gehad....Toen die uitstapte in Mackey waar het ziekenhuis was zei die 'bedankt he, was een mooi ritje'. Toen kon ik er ook wel heel even om lachen.

In het ziekenhuis zeiden ze niet veel en deden ze weinig....Het is echt die NO WORRIES style die ze hier volgens mij overal hanteren....Op zich wel mooi natuurlijk maar toen even niet.Ze zeiden dat ik het rustig aan moest doen en geen kruiwagens mocht tillen.

Toen moesten we ook nog 3 uren terug reizen....We belden een paar vrienden op die ook naar het Noorden reizen om te vragen of ze toevallig in de buurt waren. En wat denk je een kwartier later waren ze bij het ziekenhuis echt bizar!! mooi!!

Toen de Vrijdags dag erna....Zijn we naar de boot geweest waar we mee waren en hebben ze bedankt voor alles. Nu mogen we nog een keer mee en gratis voor 4 personen....Goed geregeld!!

Voor de rest van de dag was ik zenuwachtig aan het weze voor Go-tje haar race, 500 M.
Half twee was ik wakker om te duimen voor haar, en toen kreeg ik inenen allemaal smsjes, ik denken van wat krijgen we nou allemaal!! Nou ze was dus Nederlands kampioen geworden!! Ik dacht: VETTE SHIT OUWE!! Super blij meteen bellen en dat soort dingen echt super!! Go je bent de Beste!!!! Hou van je!!!!

Hele nacht niet meer geslapen volgens mij....mooi nou!!

Volgende dag alles lezen op internet en dat soort dingen, mooi man!! haha....

Gister de 1000 M met een groep vrienden in een internet cafe gekeken echt geweldig was dat om te zien!! iedereen super enthousiast echt leuk!! Ook weer goed geschaatst, wat wil je nog meer!!

Jullie reacties op mijn site hierover zijn echt super en ik moet echt telkens weer keihard lachen om de berichtjes echt super!!

Men rug is nu even niet echt super trouwens, morgen naar fysio en kijken wat er verkeerd zit, ik hoop dat het meevalt, ga ik eigenlijk wel vanuit.

Voor de rest is alles goed en ben ik alleen maar aan het genieten en leuke dingen aan het doen!! Dus maar niet ongerust wezen!!

Nou ik stop er weer even mee en ga weer even verder met genieten en om 9 uur mijn tijd, de 1500 meter kijken!! Zin in!! Jullie vast ook wel!! haha....

Groetjes Sytze!!

En ja Boersma dat ik nogges een kontje he!!

• 05 November 2006 - 10:18

Flying Doctors:

Sytz pas hiel goed op dijsels. Moast dyn hiele libben mei dyn rêch ta. Doch fkes rustich oan. Dy Fysio is in strak plan. Bist positief besich. Dat moat sa bliuwe.
    Grtzzz Pieter Aukje en Trynke

• 05 November 2006 - 10:59

Jurgen Boazum:

Hey kerel!! fantastisch jongen dast do dit mar efkes dochst... erg mooie site. Hey doch foarsichtig,en ik bin nyskjirrich nei de wate r noch kommen gjit. Ciao

• 05 November 2006 - 11:31

Rinus, Irma, Marrit:

He Sytze,

wat in prachtige foto's en wat in geweldige ferhalen. Marre.... wol in bytsje foarsichtich he? Wy wolle dy heel wer werom sjen. Noch in soad wille en gean sa troch mei die ferhalen.

Groetsjes fan de Farber.

• 05 November 2006 - 11:54

Simen Pyt En Jannie:

Hey Sytse !! Geweldige avonturen en foto's joh.
    Bij ons alles nog bij het oude. Tot mails..Liefs

• 05 November 2006 - 11:57

Vroni & Franke:

Lokwinske mei san kei fan in freundinne.
    In protte wille, en hâld dy goed.

• 05 November 2006 - 13:34

Robin & Esther:

Ha die Sytze,

Net je verhaal bekeken, echt gaaf!!! Alleen wel een beetje voorzichtig aan he. Verder was de 500m van Margot echt goed!! We gaan je verder volgen groet uit Rhoon.

• 05 November 2006 - 15:48

Mizzi:

ik dacht laat ik ook eens een kijkje nemen...ziet er goed uit! hier is het koud...dus geniet er lekker van daar! laat die mooie australische vrouwtjes je rug maar masseren, dan is het zo weer over ;) kus miz

• 05 November 2006 - 16:26

Auk0e,,:

Hee Mafkees,,
    D0gst w0l 'n bytsje fsiggies,, =P Skrik my wield,, De bist al 'n BNer hjirre!! mei san friendintsje,, ;) Mo0i man,,
    Hee Rustig 0arn hea,, :)
    Tuutsjee,, Aukjee,,

• 05 November 2006 - 18:29

Piet Blaauw & Hylkje:

Heey sytze!!

krek mei dien heit praten, sa dwanne wist ik 't verhaal. Slim genoch jong. Foarderest mooie ferhalen op dien site. NO WORRIES MATE, en verder beterschap.

• 05 November 2006 - 19:42

Sicco:

Hee Sytse! Tussen al die mooie verhalen toch nog een dieptepuntje.. Hoop voor je dat snel opknapt want je tijd verdoen met pijn is zonde!! Succes!
    Adios~ Sicco

• 06 November 2006 - 20:11

Roely:

Heb vreselijk hard zitten schreeuwen bij de ritten van Margot. Het heeft geholpen. Alleen Tim wordt er zo nerveus van. Die springt uit z'n mand als ik hup Margot, kom op Margot roep. Domme hond.
    Super kampioentje! Be carefull with your body! Op z'n Frysk: tink in bytjes om dyn billich jonkje! Ditte tut. Aont letter.

• 06 November 2006 - 20:37

Monique:

Ha die Sytze,
    Prachtige beelden van A. Was wel even schrikken van 'ongelukje' zoals je zelf nogal nuchter omschrijft. Hou je taai, he.
    Helaas heb ik je vriendin vrijdag niet kunnen zien schaatsen: ik lag met een voedselvergiftiging op bed. Maar vandaag las ik in onze krant een aantal zeer lovende en ontroerende woorden van haar over jou. Liefde geeft toch zeker wel een heleboel (schaats)kracht.
    tot mails, liefs van je wergeaster buurvrouw

• 06 November 2006 - 20:46

Ludolf & Jellie:

Ah Lampekap,

Beagunoah kiekjes, mooie ferhalen en stjerrend mooi waar! Nog in bulte wille en hald de bonken heel!

• 08 November 2006 - 15:59

Alco:

Hé gammele. Net te folle rare grappen úthelje hjer. Matte wol wer us even een potsje kinne drinke fonsels. Hast ik us even ien san giele fugel sitten juh. Kolm oan en we hjerre gauw wer us even.

groetnis Alco

• 08 November 2006 - 20:20

Go!:

Sytsss!!
    Je bent een toppertje! Hoop dat je rug wat gauw over is!! Dikke kus liefs Go

• 10 November 2006 - 20:18

Gow!!:

Syttssss!! Topper!!!
    Ben vet trots op jou, omdat je toch maar weer gewoon nog steeds daar zit! Ver weg van je vriendinnetje!!! hihihi! Das toch wel erg zwaar, maar toch ook weer vet cool natuurlijk!! Hi! Kan ik hier lekker in de media over jou praten zonder dat jij het meteen hoort!! Haha! Dussssss!!

Komt helemaal goed met je rug sytsss, weetk zeker!!

Hee dikke kus liefs Go

• 13 November 2006 - 21:53

Henk:

Sytze,

Ik geniet van jou en Margot!
    Blijf nog even verliefd!!
    Succes met je rug ouwe!
    Ik hou van je!

• 14 November 2006 - 10:35

Allard En Sjoke:

Héé Sytze,wat een belevenissen daar in Australië, is alles nu weer goed met je rug.
    Je vriendin heeft het goed gedaan op de Nederlandse Kampioenschappen, ze stond nog met een leuk verhaaltje in de Leeuwarder Courant. We wensen je nog heel veel plezier en een klap op het schouder van Allard.
    Groetjes Allard en Sjoke

• 14 November 2006 - 15:28

Anique:

he Sytze

relaxste mensen daar in australie toch?

Geniet van het reizen en succes met je rug.

groetjes anique

• 14 November 2006 - 18:30

Broerke!!!!!:

ik kom der oan hjer nog even geduld!!!!! haha!!!!!