Cape tribulation - Reisverslag uit Cairns, Australië van Sytze Brouwer - WaarBenJij.nu Cape tribulation - Reisverslag uit Cairns, Australië van Sytze Brouwer - WaarBenJij.nu

Cape tribulation

Blijf op de hoogte en volg Sytze

21 November 2006 | Australië, Cairns

Hee mensen!!

Alles goed met jullie!?? Ik hoop het natuurlijk van wel!!

heb weer een verhaaltje te vertellen na een tijdje niet zo heel veel bijzonders of hoe je het ook maar wilt omschrijven natuurlijk.

Men rug is weer helemaal de oude.......dus daar gaan we het niet meer over hebben!

Toen ik afgelopen zaterdag naar Cairns ging met de bus heb ik best wel gelachen, ik kwam in de bus een mannetje tegen van een jaar of 30. Echt zo'n mannetje waarvan je denkt: Vreemd. Dat was dus ook zo. Het was een mannetje met lang haar en een staart, beetje een indianen typ en niet groot 1.65 ofzoiets. het eerste wat ie aan me vroeg was waar ik vandaan kwam, ik zei uit Nederland. Het tweede wat ie vroeg was of ik in de buurt van Amsterdam woonde, ik zei dat ik wel in de buurt woonde (in Australie is anderhalf uur namelijk helemaal niks)
Het derde wat ie vroeg was hoeveel coffeeshops erin Amsterdam zaten en het vierde wat ie zei was: Als je wat nodig hebt kan je altijd bij me terecht ik weet wel wat adresjes van het een of het ander....Dat was het gesprek. Raar maar waar! Echt zo'n vaag mannetje het was gewoon bijzonder.

Toen ik in Cairns aankwam moest ik nog f een hostel zoeken. Had van Wim een goeie doorgekregen dus die had ik maar even gebeld. Toen ik aankwam was het meteen al leuk want kwam weer wat oude bekenden tegen. Jaap, wel te verstaan in Sydney ontmoet en werkte nu in het hostel echt leuk!
Kwam Rosa, Sietse en Wouter ook weer tegen, allemaal beste mensen!

De Zondags gingen Rosa, Wouter, Sietse en ik naar Cape trib, meestal doen mensen dit in een tour onder begeleiding maar wij gingen het met de auto van Sietse doen (Ford Falcon)

Ik zal jullie eerst even uitleggen wat cape tribulation is. Cape tribulation is een soort heel groot tropisch schiereiland met heel veel tropisch regenwoud, eigenlijk bestaat het alleen maar uit tropisch regenwoud. Het is echt een gebied wat eigenlijk helemaal afgesloten is van de buitenwereld met zo nu en dan een klein abboriginal dorpje ertussen. Ook lopen er veel beken en grote rivieren doorheen waar heel veel zout water krokodillen zitten. Dit zijn de grootste krokodillen die er bestaan dus het was wel even oppassen waar je je voetjes neerzette als je toevallig es even bij een rivier stond te kijken.

We gingen Zondag ochtend dus weg, eerst een 2 uurtjes rijden ongeveer bij de kustlijk langs echt heel mooie omgeving daar. Op een gegeven moment kwamen we bij een pont waar we een rivier over moesten steken met de auto.Toen we dat hadden gedaan waren we op cape tribulation. Het eerste stukje weg wat we reden was nog geasfalteert maar later was het alleen maar zand en puin waar je op reed, niet echt bevordelijk voor de auto dus maar Sietse zei: 'we rijen gewoon door'.
Strakke planning dus!

onze eerste stop was bij een strand waar eigenlijk niet zo heel veel te zien was, maar omdat het zo anders was dan alle andere stranden was het juist wel weer heel mooi. We mochten niet te dicht bij de zee stond aangegeven op een bord. Op het bord stond ongeveer letterlijk vertaalt: pas op voor croccs, of je raakt zwaargewond of je gaat de pijp uit!! Nou dan blijf je wel weg.
Bij dit strand hebben we nog even een broodje gegeten en zijn daarna weer verder gegaan.

na een tijdje weer gereden te hebben kwamen we bij een mooie 'walking track' uit. Deze liep dwars door het regenwoud, dus gingen we deze maar es even doen. Weer veel mooie bomen en planten gezien. Ook waren we op zoek naar een lokale bewoner van het tropisch regenwoud. Het beestje lijkt wel een beetje op een struisvogel alleen het is het niet. Ze noemen dit beestje een 'kesjoewerrie' (ik schrijf het zo hoe je het uitspreekt anders kom ik er niet uit)als je em tegenkomt moet je uitkijken want hij is best agressief. Uiteindelijk zijn we em niet tegengekomen wat ik op zich best wel jammer vond natuurlijk.

Toen we klaar waren met de 'walking track' gingen we weer verder rijen. Op een gegeven moment kwamen we bij een vrouwtje die ijs stond te verkopen. En natuurlijk gingen we daar f langs om een ijsje! Er stond ook een bord dat je de smaken ijs die je daar kocht alleen maar daar te krijgen waren......Ik dacht, het zal wel. Toen ik het ijsje dus ook op had was het ook niks bijzonders....Aardbei, cocos, nog iets en nog iets, je kon het in ieder geval in Nederland overal wel krijgen volgens mij. Vond ik wel weer mooi kon ik wel weer om lachen!!

Na het ijsje gingen we een hostel opzoeken, We vonden een mooi hostel en zijn daar blijven slapen voor de nacht. Ik lag om 7 uur in men bed en werd volgende ochtend om 8 uur weer wakker! toch even het klokkie in de ronte geslapen! was wel eventjes fijn!

Volgende dag weer vroeg op natuurlijk om de rest van het avontuur mee te gaan maken. Had er veel zin in! want er stond weer een lange dag voor de deur. even ontbijten en de hort op. Toen we een stukje aan het rijen waren kwamen we bij een bord waar op stond dat er allen maar 4 wheel drives vanaf dat punt verder mochten, we moesten namelijk door een beek heen crossen met de auto! Geweldig! Eerst even kijken hoe diep de beek was en toen gas, mooi man! Een tijdje later kwamen we bij een brug die op het water lag en wanneer het hoog water was er krokodillen overheen zwommen. Gelukkig was het laag water dus konden we mooi door rijen. Na de brug was er een klein dorpje, zo mooi!! Het was een klein abboriginal dorpje waar alleen maar abbo's woonden. Je moet je voorstellen, midden in het regenwoud een dorpje 100en km van de bewoonde wereld, echt mooi!! En wij die daar reden met de auto, genieten!! We stopten even bij een info centre om wat dingetjes te vragen....Ja ze hadden er een info centre....Ongelooflijk eigenlijk! Volgens mij waren ze blij dat ze ons wat konden vertellen. We hadden even gevraagd waar de dichtsbijzijnde watervallen waren en hoe we het beste naar Cooktown konden rijden. Zo gezegd zo gedaan....eerst een waterval bekeken had er niet zo vaak eentje gezien en ik vond dit echt wel een gaaf ding om te zien zeg maar. later toen we weer verder zouden hadden we nog een 'Jack vrucht' gekregen van een local die natuurlijk wel eetbar was. Hierna weer verder gereden om een zwemplek te zoeken. Ondertussen kwamen we nog een paar mooie spots tegen waar we natuurlijk weer foto's van hebben gemaakt.

Toen we bij onze zwemplek aankwamen, moest ik wel even bedenken of ik er nou wel of niet in zou springen....I.V.M. Krokodillen natuurlijk. Toch maar gedaan....een mannetje zei dat ze hier niet zoveel kwamen of bijna niet konden komen....het was wel een hele mooie zwemplek echt een heel klein riviertje/beekje....echt heel mooi. Toen we klaar waren met zwemmen hebben we de 'Jack fruit' ontleedt....Op zich was het best wel lekker maar een beetje te droog. Het smaakte wel heel zoet wat natuurlijk wel weer beter is.

Na het zwemmen weer verder en op naar de volgende stop! Dit zou achteraf Cooktown worden!

Cooktown is het plaatsje waar jaja je raad het waarschijnlijk al..........Captain Cook als eerste europeaan zen voet aan land zette.
Ik zal jullie even vertellen over Captain Cook!! Captain Cook was een dappere Engelse ontdekkingsreiziger die waar die ook maar kwam door iedereen gevreest werd. Hij streed een dappere strijd met de locale abooriginals en overwon uiteindelijk. Toch zijn er veel dappere mannen gesneuvelt in de strijd om 'een stukje land'.

Dit was captain Cook, een bijzondere maar dappere kapitein die nergens voor terug deinsde!!

Toen we Cooktown verlieten om een uur of 5 stond er op het bord: Cairns, 400 KM!! Eindje uit de richiting dus, En we moesten nog iets bekijken een grote waterval tussen twee bergen in, in de buurt van Cooktown. Op een gegeven moment dus weer off road gegaan en op zoek naar de waterval. Toen we em hadden gevonden was ook dit weer super speciaal vond ik. We moesten hier wel uitkijken voor slangen en spinnen want het begon een beetje schemerig te worden, en dan komen ze tot leven om het zo maar even te zeggen.

Later weer terug gereden naar Cairns, we moesten oppassen of we geen kangeroes of koeien aanreden want die liepen gewoon los op de snelweg....Veel remmen en stoppen dus voor deze beesten....Ook weer heel erg bijzonder vond ik!!

Half 11 waren we weer in Cairns.. Super weekend gehad!!

Morgen op naar Melbourne, nieuwe ronde nieuwe kansen....Nieuw avontuur!!

Werk zoeken!!

Mensen hartstikke bedankt weer voor de super leuke reacties!!
GA ZO DOOR!!!!

Dan doe ik dat ook!!

Veel groeten vanuit Cairns!

Sytze

• 21 November 2006 - 06:47

Will:

Hoi Sytse,heel veel succes in Melbourne en met je verdere plannen. Groetjes moeder van Sietse

• 21 November 2006 - 09:08

Thomas:

Sytze Soannn!!wat een relax verhaal..je moet zon verhalen verteller worden!alles verhalen in een box doen en er dan af en toe een uit vertellen! ;) haha..hey fijn dat je het weer naar je zin hebt!leuke club mensen! take care in Melbourne homey!wil je daar op farm werken? talk 2 ya soon mate!

• 21 November 2006 - 10:31

Bianca:

Hey Sytze!!

Ik zag op je msn staan dat je Cairns zit!! Super zeg!! Zo te lezen bevalt 't goed!!

Have fun daar!!

Liefs Bianca

• 21 November 2006 - 13:42

Go!:

Hee Gek!
    Mooi verhaal weer!!
    Hi! Super gaaf om te lezen!!

Dikke tut Go

• 21 November 2006 - 15:53

Auk,,:

Hee T0pprr!! :D
    M0oi dast wer de âlde bist,, mar mei dy dw0rret dat nea lang n0 ;) Vet neet ferhaal dude!! En wat 'n beaty f0t0s,, :D bin super grutsk op dy!! en fyn't ek machtig dat Harmen dalik ek by dy sit,, :D:D Tbestee grutte Neef,, ;) Tút(k)Aukjee,,

• 21 November 2006 - 17:45

In âlde Rot:

Asto skielk pake bist kinst dyn pakesizzers moai oer Australië fertelle. Dan giet it teminste net altyd oer't skûtsjesilen. Haha.....

• 21 November 2006 - 18:34

Folina :

Hee Sytze,
    blij dat het weer goed is met je rug ga zo door met je verhalen, als thuisblijver is dat echt genieten!

• 21 November 2006 - 21:00

Jenna:

Hey boehman!
    Wat is je haar lang!! Hahah. Dit is pas de echte australielook!. Mooi dat je weer allemaal leuke dingen aan het doen bent.
    Nog maar een paar weekjes en dan komt harmsen hamster langs. Pas je wel goed op m, want slangen zijn dol op hamsters ;).
    Nou doeiiiiiii
    Tut Jenna

• 22 November 2006 - 10:51

Auke M.:

Ha Sytze jonge!

Hast it der mar best foar mekoar sjoch en leas ik wol!!Ik ha krekt ff mei Wytze en Tineke belle, se bin no ien Albany. Se seiden al dat jim ek contact han't hieden, krekt wat. Sy sille ek nei it easten ta, dus jim komme mekoar fest wol ff tsjin.

Grtz Auke!

• 22 November 2006 - 11:32

Martin De Jong:

Ha Sytze,

Wat een avonturier zeg! We hoorden enkele weken geleden dat je in Australië zat en we hebben sindsdien je verhalen gelezen. Erg leuk om dat op deze manier te volgen. Ook mooie foto's trouwens. Ik heb je vriendin tijdens het schaatsen op de foto gezet en Bianca heeft een verhaaltje met haar gemaakt voor het programmaboekje van de afgelopen World Cup. Ze doet het maar goed!! En nog een paar weekjes en ze is bij je in de buurt. Gezellig dat Harmen ook nog naar je toe komt. Zal wat worden daar tijdens 'oud en nieuw'! Nog heel veel plezier en geniet ervan!! We blijven je volgen.
    Groeten,
    Martin, Bianca & Brent

• 23 November 2006 - 06:53

Tineke:

Hee jonkje,

Voor dat ik naar het werk ga, nog je verhaal gelezen en foto's bekeken. Goh, ik zou er zo naar toe willen; neem ik Inge mee.

Blij te lezen dat je rug beter is, benieuwd of je gaat werken 'vakantievierder'.

Blijf genieten. Voor je het weet ben je weer in Nederland.

Dikke kus,

Tineke

• 23 November 2006 - 16:23

Harm Stoarm!!!!!!:

hey homey!!! ik heb mijn ticket binnen!!! nu nog ff een paar nachtjes slapen en dan ben ik bij je!!!! super strakke planning!!!! bel je dit wwekend nog wel ff!!!! take care and hang loose!!!!!! greats dien brathaaa!!!!!!!!

• 23 November 2006 - 19:23

Inge:

Gjin ny de kapper ; )

• 23 November 2006 - 23:01

Go!:

Kdenk Syts zal nu vast al wel uit zn bedje zijn en online zijn! Maar mooi niet dusss....
    Go dus maar lekker naar bed en tot over een uurtje of 10 ongeveer ofzo! kee?

Have fun today! Dikke kus Go!

• 24 November 2006 - 13:38

De Switter:

geweldige fotootsjes kerel. Mar ut us gjin Fryslan no. we matte dear mar us hinne te skutsjesilen. Die plannen binne der oant wol wist om oan'e oare kont fon'e wrald te silen, mar lieket my wol wot. Even san diltsje op ut foardek. Ik sit hjir lekker op myn wurk achter die ahcterlijke PC, don is ut heerlijk om dyn verhaal en foto's te sjen. Nog een pear oerkes en don ha we wer wiekein. Even een potsje bier en sa.

No ja, ik sil wer us wot dwaan. Wanneer bist don sanbietsje online???? sist wolris te chatten???

Yo laters, Alco

• 24 November 2006 - 14:41

Deboersmas:

He Sytze, hast al kontakt hawn mei Colin Coates? Moaie ferhalen fan dy, dit kinne se dy net mear afnimme !! Hoopje dat dyn rech it wer docht, no noch in protte wille en oan`t mails

• 26 November 2006 - 21:47

Ronald:

Hey Soan,

Sa te lêzen liket it dêr mar skoan. Dochst wol foarsichtig no, mei die crocs yn'e buert ensa. Moai dat it rêchje wer better is. Take care and speak to you later mate.

Groetnis, Ronald en Nynke

• 27 November 2006 - 10:02

Sinterklaas Wergea:

Ik hoorde van je grote broer.Dat jij bent op australie toer.
    Een aardige afstand vanaf hier.hebben ze daar wel lekker bier ? Pas op voor de krokodillen , anders bijten die jouw in de billen.Ik had graag iets in jouw schoen gedaan , maar die staat hier ver vandaan. De sint volgt je op de voet .en ziet dat jij je vermaakt harstikke goed.over 2 dagen kom ik in wergea met de stoomboot , jij bent er dan niet grote .....,
    Nu stopt ik er weer mee , als harmen bij je is veel plezier alle twee.
    Dan zijn er twee vreemde apen in dat land dit komt daar vast in de krant.Ze denken aan een nieuwe soort die bij dames altijd scoort
    Groetje van Sinterklaas

• 01 December 2006 - 14:31

Eline:

Eeeeey! GVD man ik ben jaloers!! jij hebt nu al meer gezien en gedaan dan mij in een half jaar tijd... :S haha nog ff dan kom ik die kant ook weer op (hoop ik). Veel plezier in Melbourne!! x eline

• 01 December 2006 - 16:11

Henk Van Der Borgh:

He sytze hoe gaat het met je daar??.
    Ik hoop goed,kijk je wel uit voor laag over vliegende boemerangs.
    Groetjes Henk